top of page

Conpax gaat alcoholvrij produceren met nieuwe pers

Bijgewerkt op: 18 sep.

De belangrijkste reden voor Conpax om te investeren in een vervangende nieuwe pers? “We kunnen het werk niet meer aan”, stelt Roy Suiskens, algemeen directeur van de vouwkartonspecialist in het Gelderse Oosterhout. De nieuwe generatie Koenig & Bauer machines biedt zoveel vernieuwingen dat de capaciteit in de drukkerij naar verwachting bijna verdubbelt – met evenveel mensen aan de pers. “En we hebben al langer de wens om alcoholvrij te produceren”, vult productiemanager Eelco van den Hurk aan. “Deze machine maakt dat nu goed mogelijk.”


Conpax weet goed in te spelen op de veranderingen in de markt van verpakkingen voor voedingsmiddelen. Het bedrijf profiteert daardoor bijvoorbeeld van de verschuiving van plastic richting vouwkarton. “Dat zorgt ervoor dat we op zoek moesten naar vervanging van onze bestaande Koenig & Bauer pers om de nodige capaciteitsuitbreiding te kunnen realiseren”, legt Roy Suiskens uit. “Een aantal jaren geleden hebben we al geïnvesteerd in nieuwe stansmachines en nieuwe vouwplakmachines. De pers was daarom nu de bottleneck in de productie geworden.”


Investering in nieuwe Rapida 106 pers

Conpax investeert in een Koenig & Bauer Rapida 106, met vijf druktorens en een laktoren. De pers komt op een betonnen verhoging te staan, zodat de pers dezelfde hoge pallets als de stansmachines kan verwerken. Daarom werd direct ook in een Baumann Perfecta stapelkeerder geïnvesteerd: die zorgt ervoor dat de houten pallets van het aangeleverde vouwkarton kunnen worden vervangen voor de benodigde speciale non-stop systeempallets.


Lees hier het volledige artikel






Comments


bottom of page