english version

over wifac  |  service  |  contact  |  nieuwsbrief  |  vacatures

Meer over colour management & proofing

Meer over colour management & proofing

Honderd procent voorspelbare producten. Dat lukt alleen wanneer het colour management volledig onder controle is. Niet eenvoudig, want een workflow bestaat uit vele stappen, waar het mis kan gaan. 

Wifac levert alle gereedschappen om kleuren te beheersen. Dat begint met diepgaande kennis van ISO 12647-2 die onze specialisten ook aan de vakmensen in het bedrijf weten over te dragen. 

Ook de machines en materialen spelen een doorslaggevende rol. Gekalibreerde beeldschermen, printers, persen en proofers zijn even hard nodig als de meetapparatuur om alle parameters binnen de afgesproken toleranties te houden. 

Software zorgt voor proeven op het beeldscherm die ondanks de compleet verschillende technieken het eindresultaat op papier nauwkeurig benaderen. Ook zijn er tal van substraten leverbaar om proeven als hard copy aan de klanten voor te leggen.

 

...Het dichtst bij het eindresultaat komen we met gecertificeerde Epson proeven die we onder genormaliseerd daglicht kunnen beoordelen...
Oscar Flier
Design Bridge
...We kozen voor een Epson plotter. Deze printers bevatten een spectrum van elf kleuren. Grappig detail is dat de uiteindelijke portretten monochroom lijken, maar dit zeker niet zijn....
Arlet van Dingenen
GVO drukkers en vormgevers
Rubberdoeken, perschemie, inkt, offsetplaten, etc., etc.
Meer info
Koenig & Bauer Report 56 is verschenen
Meer info
NIEUW: Agfa Eclipse offsetplaat
Meer info
Corona maatregelen bij Wifac
Meer informatie