english version

over wifac  |  service  |  contact  |  nieuwsbrief  |  vacatures

Naaimachines

Naaimachines

Wifac heeft de naaimachines van het Italiaanse merk Smyth in het portfolio. De machines zijn van een verrassend hoog niveau van machinebouw en automatisering. De Italianen scoren bovendien een aantal absolute pluspunten: de machines hebben een uitstekende prijs/prestatie verhouding en kunnen ook digitaal geproduceerde producten afwerken.

Smyth bouwt naaimachines in de range 140/200 takten per minuut.

Opmerkelijk
De opening met het Frecia inlegsysteem verdient een speciale vermelding. Dit is een onder een hoek van 30 graden geplaatst verticaal inlegsysteem. Hierdoor ontstaat geen extreme druk op de katernen in het magazijn. De katernen zijn al in een opleghoek gebracht om ze zo op de ketting te leggen.

De machine is programmeerbaar via een touch screen. De invoerketting heeft afperswielen en het inschietwiel transporteert naar het zadel waarna er door middel van een verstelbare intrekvinger en pusher via grip en vacuüm het katern in de aanleg op het naaizadel wordt getrokken.

Opties
Het systeem kan worden uitgerust met katernherkenning via camera's. Een andere optie is dat de vergaarmachine twee kanten op kan draaien waardoor het mogelijk is om gelijktijdig voor te vergaren en solo te naaien. Wellicht het interessantst is de optie om de machine uit te rusten met een 'Courier'. Dat is een bypass in het vergaarsysteem. Deze maakt het mogelijk om vergaarde boekblokken aan de gekoppelde naaimachine door te geven en via een transportband een bestaande solomachine te voeden. 

Meer weten?
Neem dan contact op met Jaco Wandel, telefoon 06-53 47 88 25 of per e-mail jaco.wandel@wifac.nl

Rubberdoeken, perschemie, inkt, offsetplaten, etc., etc.
Meer info
Koenig & Bauer Report 56 is verschenen
Meer info
Virtueel Open Huis Postpress Alliance
Meer info
NIEUW: vertegenwoordiging OMET in Benelux
Meer informatie