english version

over wifac  |  service  |  contact  |  nieuwsbrief  |  vacatures

Lakken en lakplaten

Lakken en lakplaten

Lakken beschermen en veredelen. In het productieproces betekent dit dat het veel sneller afgewerkt kan worden. Voor de eindgebruiker betekent lakken 'veredeling' ofwel 'het duurzaam maken' van drukwerk of het verfraaien ervan. Dat laatste geldt vooral voor de zogenaamde spotlakken. 

Soorten lak
Grofweg zou je lakken wat betreft uitstraling kunnen indelen van mat, neutraal, via gloss en super glanzend naar UV-gloss. 

Kennis
Wifac beschikt over een grote kennis op het gebied van vernissen, lakken, lamineren en natuurlijk ook van UV-lakken. Een drukker kan met zijn vragen altijd bij ons terecht. Wanneer men om wat voor reden dan ook van lak wil veranderen, dan is het verstandig om een monster te laten nemen van de huidige lak en te laten analyseren op het meest gebruikte substraat of papier. Wij geven op basis van deze analyse een gefundeerd advies over de best passende lak. 

Lakken
Wifac heeft een breed aanbod aan lakken. De Star Varnish lakken uit de Wifac Star Collection worden vanuit een lakunit aangebracht. Ook is er spotvernis, dat door middel van een lakplaat wordt aangebracht. 

Lakplaten
Voor het lakproces dient de drukker te beschikken over de juiste lakplaten of lakrubberdoeken. De manier van produceren van een CTP- of een lakplaat is in beginsel hetzelfde. Lakplaten kunnen eventueel ook digitaal gesneden worden, het enige dat aangeleverd hoeft te worden is een Pdf-bestand. 

Wifac vertegenwoordigt o.a. het Italiaanse Acoma, een werelwijd erkende en gekwalificeerde fabrikant van lakplaten.

 

Producten

Acoma

Wifac Star Collection

Rubberdoeken, perschemie, inkt, offsetplaten, etc., etc.
Meer info
Onlangs verschenen: //Packfacts
Meer info
Veiligheidsinformatiebladen via onze webshop
Meer info
NIEUW: vertegenwoordiging OMET in Benelux
Meer informatie