english version

over wifac  |  service  |  contact  |  nieuwsbrief  |  vacatures

Historie

Historie

In 1910 startte Wifac in een mooi grachtenpand in Amsterdam... wat ging hieraan vooraf en wat kwam erna?

De Zwitserse heren Winkler en Fallert startten in 1904 in Bern een fabriek die matrijzengietmachines voor hoogdrukrotatie maakte. In 1919 volgde de eerste rotatiepers, en Winkler Fallert & Cie. AG (later Wifag AG) groeide sindsdien uit tot een wereldmerk in rotatiepersen. 

Hun eerste buitenlandse verkoopkantoor openden ze in 1910 onder de naam Winkler Fallert & Co. in Amsterdam. In 1972 werd die naam gewijzigd in Wifac bv, dat uitgroeide tot een eersteklas handelshuis in grafische machines en supplies. Door de jaren heen werd het verkoopprogramma uitgebreid met vertegenwoordigingen van naam en werden nieuwe productieprocessen op de voet gevolgd en aan het programma toegevoegd. 

Sinds jaar en dag biedt Wifac ook volledige technische ondersteuning, een compleet opleidingsprogramma en een volledig ingerichte toonzaal. Nadat wij daardoor eerst in Amsterdam al uit onze mooie grachtenjas groeiden en daarom al twee verschillende vestigingen nodig waren, verhuisde Wifac in 1978 naar Mijdrecht. Daar beschikken wij over een ruim en goed bereikbaar pand dat aan alle moderne eisen voldoet om onze relaties in de grafische industrie van dienst te kunnen zijn. 

In 1980 sloeg Wifac bv haar vleugels verder uit en stichtte een grafisch handelshuis in België, zodat sindsdien de grafische markt in de hele Benelux tot haar werkterrein behoort. In Nederland werd in 1999 handelshuis Graphec overgenomen (inmiddels in Wifac geïntegreerd), en in 2001 trad Howgraphic in Amersfoort tot de Wifac Groep toe. In 2006 werd het succesvolle bedrijf Pdf diensten & systemen uit Delft overgenomen, waarmee Wifac officieel Apple Certified Reseller werd. In 2012 werd Cedu Graphics overgenomen, dat een aantal sterke merken meebracht en zorgde voor een stevige positie in de rotatiemarkt.

Sinds begin 2014 participeert Wifac in Pro6 Repro, een toonaangevend pre-press bureau dat drukplaten produceert voor de droog offset industrie en een jarenlange ervaring heeft in flexodruk. Deze overname sluit aan bij de ambitie van Wifac om zich meer in de verpakkingsmarkt te begeven. Eind 2014 nam Wifac Stijger Halenbeek uit Purmerend over. Stijger Halenbeek is een begrip in de afwerkmarkt voor kleine tot middelgrote oplagen, met een verkoopprogramma dat bestaat uit machines, boekbandmateriaal en grafische afwerkingsmaterialen. 

Vanaf oktober 2015 is de Wifac Groep een zelfstandig bedrijf, met kantoren in Nederland en België.

In totaal zijn bij de Wifac Groep ongeveer 100 mensen werkzaam.

www.wifac.com

www.wifac.be

www.towerproducts.eu


 

 

 

 

 

 

 
Rubberdoeken, perschemie, inkt, offsetplaten, etc., etc.
Meer info
Onlangs verschenen: //Packfacts
Meer info
Koen Pack enthousiast gebruiker Oris FlexPack kleurproefsysteem
Meer info
NIEUW: vertegenwoordiging OMET in Benelux
Meer informatie